Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
28.6.2011, Michal Vysušil, aktualita
Známý výrobce elektroniky, společnost Sony, představuje svou novinku v podobě ultratenkého notebooku VAIO Z. Jedná se o model velikosti 13,3“, který bude mít tloušťku 16,65 mm a konstrukci vyztuženou uhlíkovými vlákny. Novinka bude postavena...
mklokner (17) | 28.6.201119:24
Dost slabé, dokovacia stanica síce obsahuje dedikovanú grafiku, no čo ak ju nebudem mať zo sebou? Kks, kto už by chcel fičať na tých integrovaných shitoch od intelu... ­(V súčasnosti mám ja x3100 ale nikdy viac by som nechcel, je to úplne, úplne,... nahovno!!)
Odpovědět1  0
Michal Vysušil (12) | 28.6.201121:51
taky mám grafiku od Intelu, ale na práci a nějaké starší hry stačí v pohodě... myslím, že to nebude špatný notebook...
Odpovědět0  1
hacik (44) | 28.6.201123:21
Ja si tiez myslim, ze prave z hladiska mobility ­(hlavne kvoli vydrzi­) je tento koncept Sony v porovnani s konceptom prepinania grafiky za chodu zaujimavy a svojich priaznivcov si najde. Mrzi ma, ze odstupili od toho silneho dizajnerskeho prvku, aky predtym mali ­(­"valcovity klb­" medzi displejom a klavesnicou­). Pokial ide o specifikacie, starsi model mal v zaklade dual SSD, za priplatok quad SSD. Rozumiem tomu clanku dobre, ze u tohto modelu je len jeden disk SSD?
Odpovědět0  1
mklokner (17) | 1.7.201110:29
NESTAČÍ!! Integrovaná grafika je shit. Nikdz viac bz som nechcel book s VGA integrovanou. Ak má CPU vźkonné, RAM aj disk v pohode, tak grafika je brzda!! A veľká! Ja hry nehrávam vôbec! Ide o to, že integrovaná grafika napr nezvláda! a to vôbec! AERO od windows vista alebo 7. A nieže teraz mi niekto začne písať blbosti, mám s tym už 4ročnú prax a viem očom. Grafika integrovaná je dobrá jedine v kombinácii s NVIDIA Optimus. Inak je integ. vga sračka! A vhodná akurát na tablet, sony sklamal, dobry CPU aj RAM a HDD a takto brzdiť book SHIT! grafikou????? To nemyslia vážne, som vážne zechutený. Sony hambite sa, v mobilite ste amatéri!!! A príklad si berte z apple alebo aceru ­(tam vedia strčiť pokojne aj nvidiu 560­-tku aj cpu, ram a hdd výkonne a má výdrž aj 8­-9hodín. Takže slabota. A dokovacia stanica na notebook úplna zbytočnosť ­(asi taká zbytočnosť akoby si niekto k 14­" monitoru na booku pripojil vždy monitor 21­") :D :D
Odpovědět1  0
zdeniak | 21.7.201115:43
ak sa ma Sony haMbit, co by si mal potom robit ty??
ono ten W7 tam nie je hlavne kvoli nejakemu ­(zbytocnemu­) Aero...
ale nevadiiii
Odpovědět0  0
alfah4ns (1) | 24.8.201120:57
"A nieže teraz mi niekto začne písať blbosti, mám s tym už 4ročnú prax a viem očom.­"
Blbosti ale píšeš ty:

1. vycházíš ze zkušenosti se starým, nevýkonným, technicky zaostalým HW ­(intel X3100 někdy z roku 2007­), dnešní několikanásobně silněší a vyspělejší int grafiky vpohodě zvládají jak aero, tak FHD videa, apod..

2. ten tvýj vychvalovaný optimus měl ­(má­) taky nemálo problémů s kompatibilitou převážně neherních aplikací...­(na druhou stranu je nutno přiznat, že pro profi aplikace ani nejsou tyto ­"herní­" grafiky určené­)

3. nevím o žádném současném notebooku od apple, který by měl v 13­' těle silnější HW a ani o žádném 13­' applu s jinou než integrovanou grafikou ­(i ta nvidia 320 byla integrovaná­). A zrovna Apple má v 13­' modelech s i7 problémy s teplem ­(ono macbooky v hliníkovém těle celkově dosahují ve vytížení poněkud vyšších teplot­)

4. přítomnost silnějšího dedikovaného čipu by znamenalo více potřebného místa pro samotný čip i pro jeho chladič ­-> ntb by musel být tlustší a těžší, o tyto parametry šlo u takovéto stylovky především, narozdíl od Timelinu pro širší vrstvy, který mimochodem není zrovna nejideálněji chlazený...­(mám na mysli novou generaci s GT540m­)

5. dokovací stanice a externí LCD nejsou blbosti, jen ty prostě nechápeš určení tohoto notebooku a cílovou skupinu ­- lidi potrpící si na ergonomii a pohodlí při práci doma ­/ v kanceláři a současně lidi potrpící si na stylovost a mobilitu mimo ni. Nevím, proč bych se měl krčit několik hodin vkuse nad 13­-14 notebookem, když ho můžu jen tak hodit na stůl a koukat do 24­' a psát na klasické klávesnici...

Samozřejmě nemůžu vyloučit, že z papírově slušného notebooku bude ve výsledku poněkud hřející a hučící stroj, na to je příliš brzy...
A ani tím neříkám, že bych si daný ntb koupil.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.